Nekas neliecina par "Islāma valsts" draudu mazināšanos, un ņemot vērā, ka uz Sīriju devušies vairāk nekā 750 britu ekstrēmistu, Lielbritānijai nāksies saskarties ar augstāko terorisma līmeni vismaz pēdējo 30 gadu laikā, atsaucoties uz drošības dienesta "MI5" ģenerāldirektora Endrjū Pārkera paziņojumu, vēsta "Sky News".

Pārkers sacīja, ka pērn tikuši novērsti seši potenciālie terorisma draudi. Trešdien runas laikā Londonā viņš brīdināja, ka "Islāma valsts" plāno "masveida uzbrukumus" Lielbritānijai.

Islāmisti darbojas ar "trīsdimensiju draudu" – gan mājās, gan aiz jūras un tiešsaistē lielākā daļa "MI5" veikto izmeklēšanu ir saistītas tieši ar Sīriju un "Islāma valsti". "Tie izmanto visus pieejamos komunikācijas veidus, lai izplatītu savu naida ziņu un iedvesmotu ekstrēmistus, kuri dažkārt ir tikai pusaudžu vecumā."

Viņš arī brīdināja, ka nekas neliecina par "Islāma valsts" draudu norimšanu, jo vairāk nekā 750 britu ekstrēmisti ir devušies uz Sīriju.

Pārkers arī uzsvēra to, ka "al Qaeda" grupējumi vēl joprojām ir esošs drauds Dienvidāzijā, Arābijas pussalā un daļā Āfrikas. "Tas nozīmē, ka mēs saskaramies ar situāciju, kādu man savas 32 gadu karjeras laikā nav nācies piedzīvot."

Viņš uzstāja, ka drošības dienestiem ir nepieciešams vairāk izpildvaras, lai tie spētu pasargātu valsti. "Šodien sarunas mūsu ienaidnieka starpā notiek neaptverami daudz ierīcēs un digitālajās platformās, kuras bieži vien nodrošina aizjūras uzņēmumi."

"Iespējams, ka vienīgais veids, kā apturēt teroristus, ir iegūt informāciju no viņu pašu izmantotajām tehnoloģijām. Tāpēc mums ir nepieciešami līdzekļi, lai mēs spētu piekļūt teroristu saziņai tiešsaistē, tāpat kā mēs agrāk esam spējuši pārtvert rakstītas ziņas un telefonsarunas," apgalvoja Pārkers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!