Foto: AP/Scanpix

Džihādistu grupas "Islāma valsts" (IS) kaujinieki Irākas rietumu pilsētiņā Hān el Begdādī dzīvus sadedzinājuši 45 cilvēkus, atsaucoties uz vietējās policijas paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pagaidām nav skaidrs, tieši kas bija šie cilvēki un kāpēc nogalināti, bet, domājams, daļa no viņiem bija drošības spēku pārstāvji, paziņoja policijas priekšnieks pulkvedis Kasims al Obeidi.

Pašlaik turpinoties islāmistu uzbrukums ēku kompleksam, kur dzīvo drošībnieku un vietējo ierēdņu ģimenes. Obeidi lūdz palīdzību no centrālās valdības un starptautiskās sabiedrības.

Kauju un slikto sakaru dēļ šo informāciju ir grūti pārbaudīt, norāda BBC. 

Hān el Begdādī pilsētiņa, kas atrodas netālu no Ain el Asedas aviobāzes, mēnešiem ilgi atradās IS kaujinieku ielenkumā. Pagājušajā ceturtdienā kaujinieki iebruka pilsētā un ieņēma lielu tās daļu.

Begdādī bija viena no retajām Anbāras štata pilsētām, ko vēl kontrolēja valdības spēki. Pilsētiņas krišana ir pirmais gadījums pēdējo divu mēnešu laikā, kad IS izdevies iekarot jaunas teritorijas.

Tikai astoņus kilometrus no Hān el Begdādī atrodas aviobāze, kurā 320 ASV karavīri apmāca Irākas armiju. Pašai bāzei piektdien uzbruka vairāki pašnāvnieki spridzinātāji.

Vēstīts, ka "Islāma valsts" februārī izplatīja video, kurā redzams, kā dzīvu sadedzina Jordānijas iznīcinātāja pilotu, kura lidaparāts decembrī avarēja virs Sīrijas.

Savukārt svētdien izplatīts video, kā Lībijā tiek nogalināts 21 ēģiptiešu kristietis. Kaujinieki, kas izplatījuši šo video, apgalvo, ka ir IS sabiedrotie.

Vēstīts, ka radikālais grupējums "Islāma valsts" ir nostiprinājies Sīrijas pilsoņu kara laikā. Kaujinieki, kuri publiski izpildījuši nāvessodus ārvalstu žurnālistiem un tiek apsūdzēti masu slepkavībās, šogad straujā ofensīvā iekaroja plašas teritorijas Irākā, kā arī kontrolē daļu Sīrijas. Radikāļu rindām pievienojas džihādisti no visas pasaules.

Uzlidojumus islāmistu pozīcijām veic ASV vadīta koalīcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!