Radikālo islāmistu grupējums "Islāma valsts" nogalinājusi Lielbritānijas pilsoni Deividu Heinsu un publicējusi videoierakstu ar to, vēsta ārvalstu mediji.

Tiek ziņots, ka video ievietots organizācijas SITE mājaslapā, kas veic islāma kaujinieku aktivitāšu monitoringu internetā.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons Heinsa nogalināšanu nosaucis par "tīrā ļaunuma aktu" un solījis darīt visu iespējamo, lai notvertu slepkavas un likt tiem stāties tiesas priekšā.

"Mana sirds šobrīd ir ar ģimeni, kas demonstrēja neparastu drosmi un vīrišķību. Mēs darīsim visu, kas ir mūsu spēkos, lai notvertu slepkavas un tiesātu viņus, lai arī cik daudz laika tas aizņemtu," savā "Twitter" kontā rakstījis Kemerons.

Savukārt ASV prezidents Baraks Obama nosodījis "Islāma valsts" sodīšanas aktu un paziņojis par sadarbību ar Lielbritāniju, lai tiesātu slepkavas.

"ASV kategoriski nosoda teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" barbarisku Lielbritānijas pilsoņa Deivida Heinsa noslepkavošanu," teikts Obamas paziņojumā.

44 gadus vecais Lielbritānijas pilsonis Deivids Heinss ticis sagūstīts 2013. gadā Sīrijā. "The Guardian" vēsta, ka nolaupīšanas brīdī Heinss humānās misijas ietvaros Sīrijā atradies tikai trīs
dienas.

Video ticis publicēts jau nākamajā dienā pēc Heinsa ģimenes vēršanās pie kaujiniekiem ar lūgumu sazināties ar viņiem.

Šā gada 2. septembrī tika publicēts videoieraksts ar ASV žurnālista Stīvena Satlofa nogalināšanu, kas ticis sagūstīts pēc Turcijas robežas šķērsošanas un nokļūšanas Sīrijā 2013. gada augustā. Savukārt šā gada augustā "Islāma valsts" kaujinieki publicējuši videoierakstu ar cita ASV žurnālista Džeimsa Foulija nogalināšanu, kuru sagūstīja 2012. gadā. Toreiz kaujinieki paziņojuši, ka Foulijam nāvessods izpildīts, atbildot uz ASV sākto organizācijas pozīciju bombardēšanu Irākā. Turpmākās organizācijas darbības esot atkarīgas no ASV prezidenta Baraka Obamas rīcības.

Jau vēstīts, ka ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) lēš, ka radikālo islāmistu grupējumā "Islāma valsts" ir līdz pat 31 000 kaujinieku, kas ir trīs reizes vairāk nekā iepriekšējos datos. Lēstais kaujinieku skaits pieaudzis spēcīgākas rekrutēšanas dēļ pēc IS jūnija uzvarām kaujās un kalifāta pasludināšanas, pateicoties lielākai frontes aktivitātei un jauniem izlūkošanas datiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!