Foto: AFP/Scanpix/LETA

Grupējuma "Islāma valsts" (IS) kaujinieki ielauzušies Palestīniešu bēgļu nometnē Sīrijas galvaspilsētā Damaskā, teritorijā izcēlušās sadursmes, atsaucoties uz aktīvistiem un palestīniešu amatpersonām, ziņo raidsabiedrība BBC.

IS kaujinieki Jarmūkas nometnē iekļuvuši no blakus esošās Damaskas piepilsētas un pārņēmuši savā kontrolē lielu tās teritoriju, ziņo Londonā bāzētā "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".ANO norāda, ka nometnē atrodas 18 000 bēgļu. 

To, ka "lielākā daļa nometnes" ir ieņemta, aģentūrai AFP apstiprināja arī Damaskā bāzētās Palestīnas Atbrīvošanas organizācijas amatpersona.

Jarmūkas bēgļu nometne, kas līdzinās prāvam pilsētas rajonam, sākta celt 1948. gadā, kad Sīrijā Arābu-Izraēlas kara laikā ieradās palestīniešu bēgļi.

Pirms Sīrijas pilsoņu kara sākuma nometnē dzīvoja vairāk nekā 150 000 bēgļu. Nometnē ir savas mošejas, skolas un sabiedriskās ēkas.

Kopš 2012. gada Jarmūkas apkārtnē notiek Sīrijas valdības un bruņoto nemiernieku cīņas, pasliktinot un apgrūtinot nometnes iemītnieku dzīvi.

Vēstīts, ka radikālais sunnītu grupējums "Islāma valsts" ir nostiprinājies Sīrijas pilsoņu kara laikā. Kaujinieki, kuri publiski izpildījuši nāvessodus ārvalstu žurnālistiem un tiek apsūdzēti masu slepkavībās, pērn straujā ofensīvā iekaroja plašas teritorijas Irākā, kā arī kontrolē daļu Sīrijas. Radikāļu rindām pievienojas džihādisti no visas pasaules.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!