Foto: Reuters/Scanpix
Teroristiskais grupējums publicējis jaunu video, kas veidots kā pilnmetrāžas dokumentālā filma, vēsta portāls "Vice News".

Jau ziņots, ka "Islāma valsts" otrdien, 16. septembrī, publicēja video, kurā brīdina ASV par "asinspirti", ja ASV izvietotais karaspēks mēģinās "degradēt un galu galā iznīcināt" teroristisko grupējumu, video "Flames of War" veidots kā Holivudas filmas treileris.

Savukārt piektdien, 19. septembrī, grupējums "Islāma valsts" publicējis treilera turpinājumu – 55 minūtes garu filmu "Flames of War: Fighting Has Just Begun [no angļ. val. – "Kara liesmas: Cīņa ir tikko sākusies"]".

Dokumentālā propagandas filma veidota ar spilgtiem datorgrafikas elementiem, un tajā hronoloģiski izstāstīts par nemieriem Sīrijā un Irākā no grupējuma "Islāma valsts" skatupunkta.

Filmā iekļauti arī ASV televīzijas kanālu ziņu fragmenti, tai skaitā ar ASV prezidentu Baraku Obamu un bijušo ASV prezidentu Džordžu Bušu. Filmas veidotāji vēršas pret Rietumvalstu medijiem, norādot, ka tie melo un nepareizi interpretē "Islāma valsts" darbību.

Filma noslēdzas ar frāzi: "Islāma dēli ir sagatavojušies šai dienai, nogaidiet un redziet, mēs arī gatavojamies nogaidīt un redzēt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!