Radikālā sunnītu grupējuma "Islāma valsts" (IS) kaujinieki internetā publicējuši video, kurā redzams, kā jauns zēns nošauj sagūstītu Izraēlas arābu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ierakstā redzams aptuveni 12 gadus vecs zēns kopā ar vecāku franču valodā runājošu kaujinieku, kurš izsaka draudus Francijas ebrejiem. Pēc tam zēns nošauj oranžā kostīmā ģērbto gūstekni.

13 minūšu garais video nav neatkarīgi pārbaudīts, Izraēla komentārus sniegt ir atteikusies, norāda BBC.

Nogalināto vīrieti, kurš tiek identificēts kā Saīds Ismali Musalams, IS apsūdzējusi spiegošanā. 19 gadus vecais jaunietis bija pats devies uz Sīriju un pievienojies kaujiniekiem.

Viņa tēvs Saīds Musalams atklāj, ka dēls pazudis 2014. gadā, kad bija aizbraucis uz Turciju. Pēc dažiem mēnešiem ar "Islāma valsti" saistītā interneta vietnē parādījās intervija jaunieša vārdā, kurā viņš atzīstas, ka Izraēlas uzdevumā devies iefiltrēties IS rindās.

Šis ir jaunākais no IS propagandas video sērijas, kuros tiek parādīta gūstekņu nogalināšana. Februārī ar IS saistīti kaujinieki publicēja video ar 21 Ēģiptes kristieša nogalināšanu Lībijā.

"Islāma valsts" ik pa laikam izplata video, kuros izrāda oranžos kostīmos ģērbtus gūstekņus un ķīlniekus. Bieži izplatītajos ierakstos ķīlnieki tiek nogalināti. Viens no šokējošākajiem bija profesionāli sagatavots IS video, kurā redzams, kā dzīvs tiek sadedzināts virs Sīrijas avarējuša Jordānijas iznīcinātāja pilots (oriģinālais video šeit).

Vēstīts, ka radikālais sunnītu grupējums "Islāma valsts" ir nostiprinājies Sīrijas pilsoņu kara laikā. Kaujinieki, kuri publiski izpildījuši nāvessodus ārvalstu žurnālistiem un tiek apsūdzēti masu slepkavībās, šogad straujā ofensīvā iekaroja plašas teritorijas Irākā, kā arī kontrolē daļu Sīrijas. Radikāļu rindām pievienojas džihādisti no visas pasaules.

Uzlidojumus islāmistu pozīcijām veic ASV vadīta koalīcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!