Foto: Publicitātes foto

No Turcijas puses uzņemtas fotogrāfijas ļauj novērot, ka teroristu organizācijas "Islāma valsts" kaujinieki ar ekskavatoriem gar robežu Sīrijas pusē rok tranšejas, ziņo Tuvo Austrumu raidsabiedrība "Albawaba".

Vietējie avoti no Turcijas ziņojot, ka tranšejas esot trīs metrus dziļas un tās patlaban stiepjas gar Džerālbulusas robežpārejas punktu. Viņu radinieki un paziņas Sīrijas pusē redzējuši vismaz trīs ekskavatorus, kuri nosūtīti darbu veikšanai.

Turcijas amatpersonas uzskata, ka tranšejas tiekot raktas, lai džihādisti tādējādi spētu aizsargāties no iespējamajiem "Sīrijas kurdu tautas aizsardzības spēkiem" (YPG), kurus turki uzskata par "Sīrijas Demokrātiskās vienotības partijas" un Turcijā aizliegtās komunistiskās "Kurdu strādnieku partijas" militāro atzaru.

Džerālbulusas reģionu, kā arī pašu pilsētu "Islāma valsts" ieņēma pērnā gada vasaras ofensīvā. Pilsēta atrodas Eifratas rietumu krastā, bet pretējais krasts jau labu laiku ir kurdu spēku kontrolē.

Tikmēr Turcija pati karadarbībā neiesaistās, bet palielinājusi robežas apsardzi. Sīrijas robežpilsētas ar Turciju līdz šim ir galvenie jaunu džihādistu ierašanās punkti, kā arī nodrošina teroristu apgādi.

Jau ziņots, ka 15. jūnijā kurdiem un "Brīvās Sīrijas armijas" kaujiniekiem izdevās iekarot vienu no nozīmīgākajiem džihādistu apgādes punktiem - robežpilsētu Tell el Abjadu. Pēc tās islāmisti veica atriebības ofensīvu pret citu robežpilsētu Kobani, kurā nogalināja lielu skaitu vietējo civiliedzīvotāju. Kurdi uzskata, ka islāmistus pāri robežai ielaiduši turki.

Kurdi dažu dienu laikā pilsētu atguva un turpina uzbrukumus džihādistu teritorijām, galvenokārt tuvojoties to pašpasludinātajai galvaspilsētai Rakai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!