Foto: AP/Scanpix

Teroristu grupējums "Islāma valsts" trešdien atkārtoti paziņoja, ka tās kaujinieki notriekuši Krievijas lidmašīnu, kas sestdien avarēja Ēģiptes Sīnāja pussalā, bet nesniedza pierādījumus savam apgalvojumam.

Lidsabiedrības "Kogalimavia" laineris "Airbus A-321" avarēja ceļā no Ēģiptes Šarm eš Šeihas kūrortpilsētas uz Sanktpēterburgu. Dzīvību zaudēja visi 224 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

"Islāma valsts" jau sestdien uzņēmās atbildību par šo katastrofu, bet nesniedza nekādus pierādījumus.

Skeptiķi uzskata, ka grupējuma rīcībā nav tādu ieroču, kas varētu notriekt šādu lidmašīnu.

Atsaucoties uz Krievijas ekspertu vērtējumu, laikraksts "Kommersant" svētdien vēstīja, ka aviokatastrofu varēja izraisīt neliela bumba, turbīnas izjukšana vai arī noguruma plaisas.

Ēģiptes valdības pārstāvis trešdien pavēstīja, ka aviokatastrofas galvenā versija ir tehniskas problēmas lidaparātā.

Tikmēr eksperti norāda, ka izmeklēšana prasīs laiku, jo jāanalizē lidaparāta atlūzas un informācija, ko satur melnās kastes.

"Islāma valsts" audio vēstījumā, kas trešdien ievietots sociālajos tīklos, teikts, ka grupējums atklās sīkākas detaļas par lidmašīnas notriekšanu, kad pats izvēlēsies to darīt.

"Mums nav pienākuma paskaidrot, kā tā nogāzās. (..) Savāciet atlūzas un pārmeklējiet tās, savāciet savas melnās kastes un analizējiet tās un izklāstiet savas izmeklēšanas rezultātus. Pierādiet, ka mēs to nenotriecām un kā tā nogāzās," teikts paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!