Radikālo islāmistu grupējums "Islāma valsts", kas kontrolē plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, izplatījis video, kurā redzams, kā kāds kungs ar akmeņiem nomētā savu meitu, kura apsūdzēta par ārlaulības sakariem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Incidents noticis Sīrijas Hamas provincē, apstiprina Londonā bāzētā aktīvistu grupa "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" (SOHR), organizācijai gan nav informācijas par datumu, kad video uzņemts. Video autentiskumu neatkarīgi pārbaudīt BBC nav bijusi iespēja.

Tikmēr SOHR norāda, ka sievietes nogalināšana ir jau trešais šāda veida incidents "Islāma valsts" kontrolētajās Sīrijas teritorijās. Grupējums jau vairākkārt ir publicējis internetā video, kuros redzam publiska sodīšana ar nāvi, tai skaitā galvu nogriešana sagūstītiem karavīriem un ārzemju žurnālistiem.

Ierakstā, ko "Islama valsts" otrdien publicējusi "YouTube" vietnē, bārdains vīrs sievietei skaidro, ka viņa tiek sodīta par ārlaulības sakariem. Spriedumu viņš nolasa kāda vecāka gadagājuma kunga, domājams, sievietes tēva klātbūtnē.

Sieviete tad lūdz vecajam vīram piedošanu, bet viņš atsakās to sniegt.

"Es saku ikkatrai sievietei: saglabājiet savu godu... Un es aicinu katru tēvu pievērst uzmanību apkārtnei, kurā jūsu meita dzīvo," sieviete paziņo pirms soda izpildes.

Pēc tam vecākais kungs apsien virvi ap sievietes vidukli un aizved viņu pie seklas bedres, kur vīriešu grupa, to skaitā par tēvu uzskatītais vīrs, nomētā sievieti ar akmeņiem.

SOHR norāda, ka ārlaulību sakaros iesaistītais vīrietis jau sodīts ar nāvi grupējuma "Al Nusra" kontrolētajā teritorijā Idlibas provincē. Tas bijis pirmais zināmais gadījums kopš Sīrijas pilsoņkara sākuma 2011. gadā, kad ar akmeņiem līdz nāvei nomētāts vīrietis.

Grupējums "Islāma valsts", kurš savās kontrolētajās teritorijās vēlas ieviest viduslaiku islāma tradīcijām atbilstošu kārtību, ir slavens ar savu brutalitāti un dažādu minoritāšu nogalināšanu.

"Islāma valsts" ir nostiprinājies Sīrijas pilsoņu kara laikā. Kaujinieki, kuri publiski izpildījuši nāvessodus ārvalstu žurnālistiem un tiek apsūdzēti masu slepkavībās, šogad straujā ofensīvā iekaroja plašas teritorijas Irākā, kā arī kontrolē daļu Sīrijas.

ASV un to sabiedrot koalīcija, tai skaitā Lielbritānija, Francija un Austrālija, veic uzlidojumus islāmistu pozīcijām. Bijušais Pentagona vadītājs Leons Paneta uzskata, ka karš ar "Islāma valsti" ASV prezidenta administrācijas kļūdu dēļ varētu ilgt 30 gadus. 


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!