Islamabadā aplenktās Sarkanās mošejas garīdznieks Abduls Rašids Gazi pirmdien piekritis sarunām ar valdības ministriem un musulmaņu kopienas vadītājiem, paziņoja Pakistānas premjerministrs Šaukats Azizs. Šīs sarunas ir pēdējais mēģinājums panākt izlīgumu ar aplenktajiem nemierniekiem, un tās notiks, izmantojot skaļruņus.
Bijušā Pakistānas premjerministra Čaudrija Šujaata Husaina vadītā septiņu cilvēku sarunu veicēju komanda centīsies pārliecināt garīdznieku Gazi padoties, kā arī atbrīvot sievietes un bērnus, paskaidroja Azizs.

Sarunās tiks izmantoti skaļruņi, lai visi sarunu vedēji varētu dzirdēt, ko saka Gazi, norādīja Azizs.

Mēs sarunu veicēju komandu nesūtīsim mošejas iekštelpās, jo mošejas aizstāvji ir neprognozējami un gūstā jau ir saņēmuši sešus mošejas skolas studentu vecākus, uzsvēra Azizs.

Apšaudes ap Sarkano mošeju sākās otrdien, un tajās kritis vismaz 21 cilvēks, bet ievainojumus guvuši vairāk nekā 200.

Sarkanās mošejas kopienai jau piecus mēnešus izveidojušās saspīlētas attiecības ar Pakistānas varasiestādēm, jo mošejas garīdznieki vēlas, lai Islamabadas iedzīvotāji ievērotu stingros šariata likuma priekšrakstus.

Saspēlējums Sarkanās mošejas kopienas un varasiestāžu starpā pastiprināja studentu veiktā vairāku ķīniešu sieviešu nolaupīšana, kas strādāja masāžas salonā. Mošejas studenti viņas apsūdzēja par līdzdalību prostitūcijā.

Turklāt studenti vērsās arī pret mūzikas un video ierakstu tirgotājiem, brīdinot viņus netirgot "neislāmiskas preces". Bez tam tikumības nostiprināšanas kampaņas ietvaros mošejas studenti pavēlēja sievietēm atteikties no auto vadīšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!