Foto: AFP/Scanpix

Teroristiskais grupējums "Islāma valsts" piektdien, 3. oktobrī, publicējis video, kurā parādīts, kā Lielbritānijas pilsonim Alanam Heiningam nocērt galvu, vēsta BBC.

Takša vadītājs Heinings no Lielbritānijas pilsētas Salfordas Sīrijā tika nolaupīts pērnā gada decembrī.

Video autentiskums oficiāli vēl nav apstiprināts.

Pēdējais zināmais nogalinātais ir Lielbritānijas pilsonis Deivids Heins, kura nāves sods tika publiskots septembra vidū, tajā pašā video draudēja nogalināt Heiningu.

Šā gada 2. septembrī tika publicēts videoieraksts ar ASV žurnālista Stīvena Satlofa nogalināšanu, kas ticis sagūstīts pēc Turcijas robežas šķērsošanas un nokļūšanas Sīrijā 2013. gada augustā.

Savukārt šā gada augustā "Islāma valsts" kaujinieki publicējuši videoierakstu ar cita ASV žurnālista Džeimsa Foulija nogalināšanu, kuru sagūstīja 2012. gadā. Toreiz kaujinieki paziņojuši, ka Foulijam nāvessods izpildīts, atbildot uz ASV sākto organizācijas pozīciju bombardēšanu Irākā. Turpmākās organizācijas darbības esot atkarīgas no ASV prezidenta Baraka Obamas rīcības.

Jau vēstīts, ka ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) lēš, ka radikālo islāmistu grupējumā "Islāma valsts" ir līdz pat 31 000 kaujinieku, kas ir trīs reizes vairāk nekā iepriekšējos datos. Lēstais kaujinieku skaits pieaudzis spēcīgākas rekrutēšanas dēļ pēc IS jūnija uzvarām kaujās un kalifāta pasludināšanas, pateicoties lielākai frontes aktivitātei un jauniem izlūkošanas datiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!