Foto: PantherMedia/Scanpix
Azerbaidžānas islāma ekstrēmisti ir uzņēmušies atbildību par teroraktu mēģinājumiem vairākās pilsētās un izteikuši draudus nākammēnes Baku paredzētā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināla dalībniekiem.

Pagājušajā nedēļā Gjandžas pilsētā drošības spēku operācijas laikā uzspridzinājās kaujinieks Vugars Padarovs, nogalinot arī Nacionālās drošības ministrijas apakšpulkvedi. Terorakts notika, kad drošībnieki iebruka dzīvoklī, kur slēpās kaujinieki.

"Vugars Padarovs kļuva par pirmo cilvēku Azerbaidžānas teritorijā, kurš izdarījis istišhadiju (uzupurēšanos) savā dzimtenē," teikts ekstrēmistu paziņojumā interneta vietnē Ummanews.ru.

Tajā pašā vietnē kāds autors ar vārdu Muslims publicējis rakstu, kurā izsaka draudus Eirovīzijas finālistiem Baku.

"Eirovīzija ir briesmīgs sapnis visiem musulmaņiem. Lai šaitana (sātana) spēki nedomā, lai pasaules izvirtuļi un homoseksuālisti nedomā, ka viņi var tā vienkārši atbraukt uz zemi, kurā izlietas taisno musulmaņu asinis, un uzvesties kā iegribas. Pret viņiem noteikti tiks rīkoti uzbrukumi," raksta autors.

Muslims apgalvo, ka "nekāds "Mossad", "Mi-6", CIP, NDB (Nacionālās drošības ministrija) un citas trīsburtu organizācijas nespēs viņus pasargāt no pienācīga soda".

"Notikusī [teroraktu mēģinājumu] operācija, par kuru kļuva zināms visai pasaulei, ir Azerbaidžānas drosmīgo musulmaņu iespēju reklāmas rullītis," un musulmaņi nepalaidīs garām "šādu iespēju izrēķināties ar iznīcināšanai leģitīmiem mērķiem," teikts šajā rakstā.

Azerbaidžānas Nacionālās drošības ministrija pagājušonedēļ veica operācijas Baku, Sumgajitas un Gjandžas pilsētās, kā arī Kahas, Zakatalas, Šeki un Kusaras rajonos. To gaitā tika aizturēti 17 kaujinieki, kas tiek turēti aizdomās par teroraktu un citu prettiesisku akciju plānošanu.

Ministrijas paziņojumā teikts, ka Gjandžā nelikumīga bruņota grupējuma dalībnieki pretojās drošības spēkiem, viens kaujinieks gāja bojā un viens tika ievainots, un divi kaujinieki tika aizturēti. Operācijā Gjandžā gāja bojā arī drošības spēku apakšpulkvedis un tika ievainoti trīs šo spēku darbinieki.

Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls notiks 26.maijā  Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku, jo pērn Eirovīzijas finālā Diseldorfā uzvarēja Azerbaidžānas pārstāvji Els un Nikija ar dziesmu "Running Scared". Latviju  Azerbaidžānā pārstāvēs Anmary ar dziesmu "Beautiful Song".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!