Foto: AP/Scanpix
Islāmistu ekstrēmistu kustības "Boko Haram" sarīkotā uzbrukumā kādā ciematā Nigērijas ziemeļaustrumos nogalināti vairāk nekā 200 cilvēki, vēsta vietējais laikraksts "Daily Trust".

Uzbrukums noticis Borno štata Gamboru ciematā pirmdienas naktī, taču publiski par to tapis zināms tikai trešdien.

"Mirstīgās atliekas joprojām tiek skaitītas. Līdz šim saskaitīti vairāk nekā 200 nogalinātie, un skaitīšana vēl nav beigusies," pavēstīja federālais likumdevējs Abdulrāmans Terabs, kurš pats nāk no Gamboru ciemata. Starp nogalinātajiem ir 16 policisti.

"Boko Haram", kuras nosaukums tulkojams kā "Rietumu izglītība ir aizliegta", iestājas par islāma valsts dibināšanu Nigērijas ziemeļdaļā, kuru apdzīvo galvenokārt musulmaņi.

Valsts dienvidos vairums iedzīvotāju ir kristieši, tomēr abos reģionos ir arī ievērojamas reliģiskās minoritātes.

Ar "Boko Haram" saistītajā vardarbībā šogad Nigērijas ziemeļaustrumos dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 1500 cilvēku, liecina oficiālie dati.

Pagājušā gada maijā Nigērijas armija sāka plašu ofensīvu pret "Boko Haram", un militārpersonas apgalvo, ka islāmistu kustībā ir iestājies juceklis un tā pārgājusi aizsardzībā.

Kopš 2009. gada, kad "Boko Haram" sarīkoja bruņotu sacelšanos, kuru gan ātri apspieda armija, islāmistu ekstrēmistu izraisītā vardarbība prasījusi vairāk nekā 6000 cilvēku dzīvību. ANO Cilvēktiesību birojs brīdinājis, ka "Boko Haram" uzbrukumi varētu tikt klasificēti kā noziegumi pret cilvēci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!