Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainas armija ziemas iestāšanās rezultātā, domājams, savu pretuzbrukumu nepārtrauks, uzskata ASV Kara pētījumu institūts (ISW).

"Ziemas laikapstākļi Ukrainā var nodarīt nesamērīgi lielu kaitējumu slikti apgādātajam Krievijas karaspēkam, taču labi apgādātie ukraiņu karavīri diez vai apturēs savus pretuzbrukumus ziemas laikapstākļu dēļ," norāda ISW, piebilstot, ka ukraiņi varēs izmantot sasalušās zemes sniegtās priekšrocības un ātrāk pārvietoties salīdzinājumā ar dubļaino rudens sezonu.

ASV eksperti norāda, ka pārvietošanos var kavēt gan pavasara un rudens dubļi, gan ziemai nepiemērotā sliktā stāvoklī un nepietiekamā daudzumā esošā tehnika.

Zināmu daudzumu kara tehnikas, iespējams, nāksies piemērot aukstajam laikam, bet virzību uz priekšu var aizkavēt aprīkojuma un munīcijas trūkums, kas var rasties loģistikas problēmu, nevis ziemas laikapstākļu dēļ.

"Ja arī karadarbība šoziem apstāsies, tad tas būs saistīts ar loģistikas problēmām un vairāku abu pušu kampaņu pabeigšanu," norāda ISW.

Tajā pašā laikā Ukrainas armija centīsies pavirzīties uz priekšu, cik tālu vien iespējams, pirms ieradīsies ienaidnieku papildspēki - 120 000 obligātā iesaukuma karavīru, kurus krievi steidz sagatavot nosūtīšanai uz fronti līdz pavasarim, uzsver eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!