Foto: AFP/Scanix/LETA
Pieaugot nelegālo imigrantu skaitam, Itālijas iekšlietu ministre Lučiana Lamordžēze aicinājusi mainīt Eiropas migrācijas politiku.

"Eiropai pēc iespējas ātrāk jānosaka jauna politika migrācijas jautājumu risināšanai," ceturtdien intervijā laikrakstam "La Repubblica" norādīja Lamordžēze, piebilstot, ka Itālija nevar būt vienīgā valsts, kas gatava atvēlēt savus resursus šīs problēmas risināšanai.

Ministre ar šādiem izteikumiem nākusi klajā pirms Vidusjūras valstu - Itālijas, Spānijas, Grieķijas, Maltas un Kipras - iekšlietu ministru tikšanās piektdien un sestdien Venēcijā, lai apspriestu jautājumus, kas saistīti ar migrāciju.

Lamordžēze pauda cerību, ka būs iespējams vienoties par kopīgu nostāju attiecībā uz kompromisa variantu jaunai Eiropas migrācijas politikai.

Katru gadu desmitiem tūkstoši nelegālo imigrantu ierodas Itālijā, laivās šķērsojot Vidusjūru. Aprīlī un maijā šādu imigrantu skaits ir ievērojami pieaudzis, salīdzinot ar pērnā gada aprīli un maiju.

Līdz šim šogad ar laivām Itālijā nokļuvuši aptuveni 19 400 nelegālie imigranti. Pērn tajā pašā laika posmā Itālijā ar laivām nokļuva 14 700 migranti. Daudzi no viņiem turpinājuši ceļu tālāk uz ziemeļiem.

Lamordžēze uzsvēra, ka Itālija pilda savas starptautiskās saistības tās meklēšanas un glābšanas zonā Vidusjūrā, piedāvājot drošas ostas migrantu laivām.

Privātās palīdzības organizācijas, kas palīdz nelegālajiem imigrantiem, kuru laivas nonākušas riskantās situācijās jūrā, sūdzējušās, ka bieži nākas ilgi gaidīt līdz novirzīšanai uz drošām ostām Itālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!