Itālijā par karošanu prokremlisko separātistu pusē Ukrainas austrumos aizturēts 28 gadus vecs vīrietis, paziņojušas Itālijas varasiestādes un Ukrainas Iekšlietu ministrija.

Sicīlijas pilsētas Mesinas iedzīvotājs arestēts izmeklēšanas ietvaros, kurā pētīta organizēta struktūra, kas vervē un finansē kaujiniekus integrācijai prokremlisko grupējumu rindās Donbasā. Vīrietis karojis Ukrainas teritorijā nelikumīgi izveidotās tā sauktās "Doņeckas tautas republikas" spēkos.

Ukrainas Iekšlietu ministrija informē, ka viņš arestēts aizdomās par Starptautiskās konvencijas cīņai pret algotņu vervēšanu, izmantošanu, finansēšanu un apmācību pārkāpumiem. Kā kaujinieks-algotnis Donbasā viņš darbojies no 2016. gada.

Itālijas tiesībsargājošās iestādes 2019. gadā sāka izmeklēšanu par grupējumu, kas vervē kaujiniekus karošanai separātistu pusē. Operācijas "Lone Wolf" ietvaros 30. aprīlī policija aizturēja 50 gadus vecu vīrieti – bijušo policistu, kurš arī bija karojis prokremlisko separātistu pusē, ziņo portāls "Currenttime".

Savukārt 2019. gada maijā Ukrainas Pavlogradas pilsētas tiesa par "dalību teroristiskā organizācijā" 13 gadu cietumsodu piesprieda Brazīlijas pilsonim Rafaelam Markusam Lusvargi, kurš bija karojis prokremlisko kaujinieku pusē Donbasā.

Karš Ukrainas austrumos notiek kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu un tās apbruņoti un vadīti kaujinieki pārņēma daļu Doņeckas un Luhanskas apgabalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!