Foto: Reuters/Scanpix

Itālija atļāvusi izkāpt krastā 16 nepilngadīgiem imigrantiem no krasta apsardzes kuģa "Bruno Gregoretti", bet pārējos aptuveni 100 imigrantus joprojām atsakās nolaist no kuģa.

"Dota zaļā gaisma izkāpšanai krastā 16 cilvēkiem, kuri apgalvo, ka ir nepilngadīgi," paziņoja Itālijas vicepremjers un iekšlietu ministrs Mateo Salvīni.

Aptuveni 140 imigrantus, kuri bija devušies ceļā no Lībijas divās vecās laivās, ceturtdienas naktī uzņēma Itālijas patruļas laivas un nogādāja uz krasta apsardzes kuģa "Bruno Gregoretti".

Kuģim tika atļauts pietauvoties Sicīlijā, taču Roma aizliedza imigrantiem un arī kuģa apkalpei izkāpt krastā, kamēr citas Eiropas valstis nebūs piekritušas uzņemt daļu imigrantu.

Vācijas Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis paziņoja, ka Berlīne "piektdien signalizējusi Eiropas Komisijai, ka ir gatava uzņemt daļu no migrantiem".

"Bruno Gregoretti" uzņēma imigrantus dienā, kad medijos izplatījās ziņas, ka vismaz 115 citi imigranti noslīkuši pie Lībijas.

Vairāki imigranti no "Bruno Gregoretti" aizvesti, jo viņiem bijusi nepieciešama medicīniska palīdzība, bet aptuveni 100 joprojām atrodas uz kuģa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!