Foto: AP/Scanpix/LETA

Mačeratā, Itālijas vidienē, kāds vīrietis no automašīnas vairākās vietās atklājis uguni uz garāmgājējiem, ievainojot vismaz sešus afrikāņu imigrantus, ziņo vietējie mediji un policija.

Pēc apšaudēm Mačeretā, kas atrodas aptuveni 200 kilometrus uz austrumiem no Romas, policija aizturējusi kādu vīrieti. Aizdomās turamajam aizturēšanas brīdī ap kaklu bijis apsiets Itālijas karogs.

Atsaucoties uz vairākiem vietējiem medijiem, televīzijas kanāls RAI vēsta, ka šauts esot no automašīnas, kas braukāja pa ielām un kurā atradušies divi cilvēki. Mediji atzīst, ka uzbrukums, domājams, ir rasistiski motivēts, jo šāvēji, šķiet, medījuši tieši imigrantus. Pilsētas mērija un policija iepriekš aicināja cilvēkus palikt iekštelpās.

Par šaušanu saņemtas ziņas no vairākiem vietām pilsētā, arī no dzelzceļa stacijas. Šaušana notikusi tajos pilsētas rajonos, kas saistīti ar pagājušajā trešdienā atrastas 18 gadus vecas mirušas meitenes slepkavības izmeklēšanu. Saistībā ar slepkavību aizturēts kāds Nigērijas pilsonis, un vietējie uzskata, ka abi incidenti ir saistīti.

Policija vēsta, ka ievainotie nogādāti slimnīcā un viens no viņiem šobrīd esot kritiskā stāvoklī.

Šaušana sākās ap plkst. 11 (ap plkst. 12 pēc Latvijas laika), bet aizdomās turamais vīrietis tika notverts divas stundas vēlāk, kad viņš pameta automašīnu pie karā kritušo pilsētnieku pieminekļa, savā tīmekļa vietnē vēsta laikraksts "La Repubblica".

Aizturētais ir kāds 28 gadus vecs vietējais iedzīvotājs. Aizturēšanas brīdī viņš pasviedis gaisā roku itāļu fašistu izmantotajā romiešu sveicienā, ziņo aģentūra ANSA. Pie aizturētā esot atrasts arī ierocis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!