Itālijā izcēlies skaļš skandāls saistībā ar mafijas bosa pirmstermiņa atbrīvošanu no cietuma, kurš viņam uzdzenot depresiju.

Senatori jau vērsušies pie Itālijas valdības ar prasību iejaukties mafijas bosa Džakomo Ieni atbrīvošanā, kurš cietumā pavadījis tikai trīs no astoņiem par reketu piespriestajiem gadiem.

Ierodoties komisijā, kas izskata lūgumus par pirmstermiņa atbrīvošanu, ietekmīgais bandīts izplūdis asarās un paziņojis, ka viņš cietumu vairs nespēj izturēt. Viņš pēdējos trīs gadus esot nemitīgi raudājis un zaudējis 25 kilogramus svara.

Komisija secināja, ka Ieni vairs nevar atrasties cietumā, turklāt pat cietuma slimnīcā viņa veselībai draud briesmas.

Komisija nolēma cietumsodu aizstāt ar mājas arestu. Tās spriedumā teikts, ka atrašanās ģimenes lokā ir obligāts nosacījums depresīvā bandīta atlabšanai. "Tuvinieku mīlestība palīdzēs viņam uzveikt kaiti," paziņoja komisija.

Parlamentārās antimafijas komitejas loceklis Karlo Vicīni viņa atbrīvošanu nodēvēja par skandālu. Daudzi prokuratūras darbinieki un politiķi ir vienkārši sašutuši par, viņuprāt, sabiedrībai bīstamā noziedznieka atbrīvošanu, sacīja Vicīni.

Viņš pauda neizpratni, kā tik humānu lēmumu varēja pieņemt par smagos noziegumos iejauktu bandītu, kurš sodu izcieta stingra režīma cietumā. "Šajā sakarā es gribētu vaicāt - kāda veida terapiju vajadzētu lietot pret upuru tuviniekiem, kurus nogalinājuši mafijas bosi, kuriem rokas ir līdz elkoņiem asinīs?" vaicā senators.

Cits senators Džanpaolo Vallardi notikušo nosauca par apvainojumu un mēģinājumu demoralizēt tos, kuri iesaistījušies bezkompromisa cīņā ar Sicīlijas mafiju "Cosa Nostra", turklāt riskējot ar savu dzīvību. Viņš jau vērsies pie tieslietu ministra ar prasību iejaukties.

Savukārt atbrīvotā Ieni advokāts paziņoja, ka visas apsūdzības pret viņa klientu ir safabricētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!