Foto: stock.xchng
Tiesa Itālijas galvaspilsētā Romā pirmdien piesprieda cietumsodus trim kreisiem radikāļiem par bruņotu kaujinieku grupējuma izveidošanu, kas plānojis 2009.gadā sarīkot uzbrukumu G8 samitam Itālijā.

Masimo Rikardo Porčile, Džanfranko Dzoja un Bernardino Vičenti saņēma cietumsodus no četriem gadiem un sešiem mēnešiem līdz astoņiem gadiem un sešiem mēnešiem. Trīs citus apsūdzētos tiesa attaisnoja.

Tiesa konstatēja, ka grupējumu vadījis namdaris Luidži Falliko, kurš pērn nomira cietumā, un tā bāze bijusi viņa darbnīcā Romā.

Grupējums par piemēru izmantoja septiņdesmito un astoņdesmito gadu bēdīgi slavenā teroristu grupējuma "Sarkanās brigādes" darbību.

Falliko vadītais grupējums organizēja neveiksmīgu sprādzienu armijas kazarmās 2006.gadā un plānoja uzbrukumu G8 samitam, kas 2009.gadā tika sarīkots zemestrīces izpostītajā Akvilas pilsētā.

Bijušais teroristu grupējums "Sarkanās brigādes" tika nodibināts septiņdesmitajos gados ar mērķi bruņotā cīņā izveidot marksistiski ļeņinisku valsti un sarīkoja vairākas slepkavības. Starp tā bēdīgi slavenākajiem pasākumiem bija Itālijas ekspremjera kristīgā demokrāta Aldo Moro nolaupīšana un slepkavība 1978.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!