Foto: AP/Scanpix

Itālijas likumsargi Korleones pilsētā, Sicīlijā, arestējusi sešus mafijas bosus, tādējādi izjaucot gangsteru plānu nogalināt iekšlietu ministru Andželīno Alfāno, piektdien pavēstīja policija.

Seši arestētie bijuši nežēlīgā mafijas karaļa Salvatores "Toto" Riinas tuvi sabiedrotie. Pats Riina šobrīd izcieš vairākus mūža ieslodzījumus Cietumu administrācijas likuma "41-bis" paragrāfā noteiktajā stingrajā režīmā, kas paredz ieslodzīto pilnīgu izolāciju.

Kā liecina sešu gangsteru ierakstītās telefonsarunas, viņi plānojuši nogalināt Alfāno, jo ministrs ticis vainots par to, ka paragrāfa "41-bis" nosacījumi padarīti stingrāki, sacīja reģionālās policijas pārstāvis.

Kopš 2014. gada septembra veiktās izmeklēšanas gaitā atklāts ne tik vien ministra nogalināšanas plāns, bet arī tas, ka noziedzīgajā pagrīdes grupējumā, kuru tagad vada Riinas laulāta draudzene Nineta, pastāv nopietna šķelšanās.

Sarunas noklausītas pirms pāris mēnešiem, un, pēc visa spriežot, plāns jau atlikts malā, tomēr policija pēdējo pāris mēnešu laikā dzirdējusi sarunas par šaujamieroču slēpšanu, un tas savukārt pasteidzinājis arestus.

Mediji ziņo, ka seši arestanti, kas dzīvojuši Sicīlijas laukos, grasījušies nogalināt ministru vēlēšanu kampaņas gaitā.

"Viņi sacīja, ka grib panākt, lai viņam ir tāds pats liktenis kā Džonam Ficdžeraldam Kenedijam," ASV prezidentam, kurš tika nošauts 1963. gadā Dalasā, braucot kabrioletā, vēsta laikraksts "La Repubblica".

No ierakstiem noprotams - "Korleones gangsteri uzskata, ka aiz Kenedija slepkavības stāv "Cosa Nostra"", Sicīlijas mafija, norāda laikraksts.

Sicīlijas mafija 80. un 90. gados bija spēcīgākais noziedzīgais sindikāts, tomēr vēlāk izmeklēšanas un masu arestu dēļ tās ietekme gājusi mazumā.

Turklāt noziedzīgajā pagrīdē tā sastop citu kriminālo grupējumu - Neapoles "Camorra" un Kalabrijas "Ndrangheta" - konkurenci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!