Foto: AFP/Scanpix/LETA

Itālijas valdība piešķirs Lībijai 12 kuģus, lai palīdzētu tai cīnīties pret cilvēku kontrabandu un ierobežot migrantu plūsmu uz Eiropu, paziņojusi Roma.

Vairākas Eiropas Savienības (ES) valstis vēlas, lai Lībija uzņemas galveno lomu migrantu glābšanā Vidusjūrā.

Itālijas valdības pieņemto pasākumu mērķis ir "stiprināt Lībijas krasta apsardzes darbības spējas", lai nodrošinātu "pienācīgu vadību" migrantu situācijas risināšanai Vidusjūrā, informēja Roma.

Valdības paziņojumā norādīts, ka prioritāte ir cīņa pret cilvēku kontrabandu, cilvēku dzīvību aizsargāšana jūrā un "migrācijas spiediena samazināšana".

Itālijas valdība arī uzņemsies atbildību par minēto 12 kuģu apkopi līdz gada beigām un piedāvās palīdzību Lībijas krasta apsardzes darbinieku apmācīšanā.

Palīdzības kopējā summa aplēsta iz 2,5 miljoniem eiro.

"Mēs zinām, ka ar to nepietiek un ka mums jāstrādā pie situācijas stabilizēšanas, likuma varas stiprināšanas un cilvēka cieņas aizsargāšanas teritorijā, kur veidojas Lībijas valsts," norādīja Itālijas transporta ministrs.

ES līderi pēdējās nedēļās ir vērsušies pret nevalstisko organizāciju migrantu glābšanas kuģiem, uzskatot, ka šīs organizācijas netieši palīdz cilvēku kontrabandistiem un traucē Lībijas krasta apsardzei veikt savu darbu migrantu glābšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!