Foto: AFP/Scanpix/LETA
70 notiesājoši spriedumi pieņemti milzīgā prāvā pret iespējamiem "Ndrangheta" - ietekmīga Itālijas mafijas grupējuma - dalībniekiem, raksta "Vice News".

"Ndrangheta", kas atrodas Itālijas dienvidu provincē Kalabrijā, tiek uzskatīta par vienu no pasaulē spēcīgākajām organizētās noziedzības grupām, kuras aktīvi tiek lēsti 75 miljardu eiro vērtībā.

Vēl 355 grupējuma pārstāvjus plānots tiesāt par dažādām apsūdzībām (tostarp izspiešanu, narkotiku kontrabandu un zādzībām) "maksimālā prāvā", kas, domājams, ilgs līdz 2023. gadam.

No 91 personas, kas pieņēma priekšlaicīgu tiesas procesu, 70 tika notiesāti. Sešām personām draudēs 20 gadu cietumsods, bet aptuveni trešdaļa saņems vairāk nekā desmit gadus ilgu cietumsodu. Visiem 70 ir tiesības uz soda samazinājumu par trešdaļu, jo viņi izvēlējās piekrist ātrākam tiesas procesam.

"Ndrangheta" sastāv no aptuveni 150 daļēji autonomiem klaniem, kas centrēti ap Kalabriju — Itālijas nabadzīgāko un vismazāk attīstīto provinci, un tā darbība paplašinās visā pasaulē no Eiropas līdz Austrālijai un Kanādai. Tiek uzskatīts, ka šis gangsteru grupējums kontrolē lielu pasaules kokaīna tirdzniecības daļu. Par "Ndrangheta" plašāk iespējams uzzināt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!