Plūdos un dubļu nogruvumos Itālijas ziemeļos gājuši bojā vismaz divi cilvēki, un spēcīgas lietavas skārušas arī Franciju un Beļģiju, ziņo mediji ar piebildi, ka bīstami laika apstākļi turpināsies arī piektdien.
Dubļu lavīnā, kas Villarpeličē netālu no Turīnas Itālijas ziemeļos aiznesa māju, gājis bojā kāds vecs vīrs, kurš tajā atradās, ziņo civilās aizsardzības dienests. Otrs cilvēks tika atrasts miris automašīnā, kas arī bija nokļuvusi dubļu lavīnā. Māte un bērns, kuri dzīvoja mājā, tiek uzskatīti par bez vēsts pazudušiem.

Turīnā no kādas slimnīcas tika evakuēti 50 pacienti. Televīzijas kanāls RAI demonstrēja kadrus, kuros redzami bloķēti tuvējie tilti un ceļi.

"Tas ir tikai traucējumu sākums, kuri var turpināties rīt," ceturtdien teica civilās aizsardzības dienesta priekšnieks Gido Bertolazo.

Francijā pagājušajā naktī tika slēgta dzelzceļa satiksme starp Turīnu un Lionu Francijas dienvidaustrumos, lai izvairītos no nelaimes gadījumiem pēc spēcīgajām lietavām.

Autoceļu tuneļi, kas savieno Franciju un Itāliju, vairākas stundas bija slēgti kravas automašīnām, jo tos bija skārušas dubļu lavīnas. Vairākas automaģistrāles tika bloķētas vai slēgtas drošības apsvērumu dēļ Savojas un Isēras rajonos, ziņoja vietējās varas iestādes.

Korsikā pagājušajā naktī plūdu dēļ tika evakuētas divas viesnīcas, teica ugunsdzēsēji.

Tālāk uz ziemeļiem pēc spēcīgas vētras ielas pārvērtušās dubļu upēs Lježas pilsētā Beļģijas austrumos, taču neviens cilvēks nav cietis, ziņo mediji.

Beļģijas televīzija demonstrēja kadrus, kuros redzamas applūdušas mājas un dubļu straumju aiznestas automašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!