Foto: AP/Scanpix
Apmēram desmit Itālijas pilsētas, tostarp Neapole un Palermo atrodas uz bankrota robežas, atsaucoties uz Itālijas mediju vēstīto, raksta "The Telegraph".

Mediji vēsta, ka vairākās Itālijas skolās pēc vasaras brīvdienām nevarēs atsākt mācības, jo tām trūkst tam naudas. "Situācija ar katru dienu pasliktinās," atzinušas vietējās varasiestādes. Itālijas premjers Mario Monti iepriekš paziņoja, ka Sicīlija atrodas uz defolta sliekšņa.

"The Telegraph" norāda, ka Itālijas dienvidu pilsētas ilgus gadus cietušas no nepareizas pārvaldes, korupcijas un mafijas noziegumiem. Taču, kā liecina aplēses, uz bankrota sliekšņa atrodas ne tikai dienvidu pilsētas, bet arī Itālijas ziemeļos esošās.

Itālijas iekšlietu ministre Anna Marija Kančelljeri gan paziņojusi, ka bažas par Sicīlijas bankrotu varētu būt pārspīlētas, atzīstot, ka situācija valstī ir nopietna.

Spānija lūdza eiro zonas valstu aizdevumu savu banku sektora glābšanai. 10.jūlijā eiro zonas valstu finanšu ministri piekrita piešķirt grūtībās nonākušajām Spānijas bankām 30 miljardu eiro (21 miljarda latu) lielu pirmo maksājumu no apstiprinātās banku glābšanas paketes 100 miljardu eiro (70 miljardu latu) apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!