Foto: EPA/Scanpix/LETA

Romā pretizlūkošanas operācijas laikā aizdomās par spiegošanu Krievijas labā aizturētas divas personas, vēsta laikraksts "La Republica".

Aizturēts esot fregates kapteinis un Itālijas jūras spēku vecākais virsnieks. Tāpat lietā runa esot par Krievijas vēstniecības Romā militāro darbinieku.

Itāļu virsnieks medijā identificēts kā Valters Biots, kurš no 2014. gada strādājis Itālijas Aizsardzības ministrijas ārējo sakaru pārvaldē, bet pēc tam ticis svarīgākā amatā ar piekļuvi slepeniem dokumentiem. Krievijai viņš varējis nodot datus par NATO starptautiskajām misijām, tostarp Afganistānā un Irākā.

Aģentūra ANSA, atsaucoties uz izmeklēšanai tuviem avotiem, ziņo, ka aizturētais Krievijas vēstniecības militārajiem darbiniekiem nodevis dokumentus par komunikāciju sistēmām, par to pretī saņemot piecus tūkstošus eiro.

Notiesāšanas gadījumā virsniekam tagad draud līdz 20 gadiem ilgs cietumsods.

Izmeklētāji uzskata, ka itāļu virsnieks piekritis nodot slepenu informāciju Krievijai "nopietnu ģimenes problēmu" un "ekonomiska rakstura" iemeslu dēļ.

Itālijas Ārlietu ministrija nodevusi Krievijai protesta notu un paziņojusi par divu Krievijas diplomātu izraidīšanu, ziņo "RIA Novosti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!