Foto: AFP/Scanpix

Itālijas divas lielākās pilsētas, cenšoties mazināt gaisa piesārņojumu, pēcsvētku periodā aizliegs jebkādu autosatiksmi.

28. un 29. decembrī no pulksten 10 līdz pulksten 16 Romā būs liegts pārvietoties visiem automobiļiem un motocikliem, izņemot tos, kas aprīkoti ar jaunākajām izmešu ierobežošanas tehnoloģijām, teikts Romas pagaidu administratora prefekta Frančesko Paolo Tronkas paziņojumā.

Jau iepriekš par līdzīgiem ierobežojumiem paziņojis Milānas mērs Džuljano Pisapja.

Taču Milānā ierobežojumi ir spēkā arī 30. decembrī. Milānā turklāt tiem transporta līdzekļiem, uz kuriem aizliegums neattiecas, ieviests maksimālā ātruma ierobežojums – 30 kilometri stundā.

Gan Milāna, kuras iedzīvotāju skaits ir 1,3 miljonu, gan Roma, kur mīt 2,9 miljoni, šajā laikā samazinātas sabiedriskā transporta biļešu cenas.

Romā noteikti arī ziemas apkures ierobežojumu. Tronka devis rīkojumu visiem uzņēmumiem un visām mājsaimniecībām noregulēt savus termostatus tā, lai temperatūra telpās nepārsniegtu 18 grādus pēc Celsija, nosakot, ka apkures sistēmas drīkst darboties ne ilgāk kā astoņas stundas diennaktī līdzšinējo 12 stundu vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!