Foto: AFP/Scanpix

Bijušā premjera Silvio Berluskoni pārstāvētās Brīvības tautas partijas ministri atkāpušies no amatiem valdībā, sestdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Itālijas premjerministrs Enriko Leta piektdien atgriezies no Ņujorkas, lai mēģinātu novērst jau tā nedrošās koalīcijas sabrukumu. Visu piecu ministru sestdienas paziņojums liecina, ka šie pūliņi nav bijuši veiksmīgi, vēsta BBC.

Tiek vēstīts, ka ministri atkāpušies saistībā ar Letas izvirzīto "neizpildāmo ultimātu". Leta iepriekš izteicies, ka demisionēs, ja attiecībā uz viņa administrāciju tuvākajās dienās nenotiks uzticības balsojums. Analītiķi lēš, ka premjers ķēries pie draudiem, jo piektdien Ministru kabinetam nebija izdevies panākt vienprātību un apstiprināt vairākus būtiskus budžeta pasākumus.

Tāpat tiek lēsts, ka šī ministru rīcība var nozīmēt ārkārtas vēlēšanas.

Berluskoni pārstāvētā partija iebilst pret iecerēto nodokļu paaugstināšanos.

Nākamnedēļ paredzēts izlemt, vai Berluskoni būtu jāatņem senatora mandāts saistībā ar to, ka Itālijas Augstākā tiesa šā gada augustā atstāja spēkā viņam par nodokļu nemaksāšanu piespriesto cietumsodu.

Jau trešdien Berluskoni partijas deputāti solīja nolikt mandātus, ja Senāta komiteja atbalstīs Berluskoni izslēgšanu no parlamenta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!