Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas flote nedēļas nogalē izglābusi vairāk nekā 2700 migrantus, kuri centās pāri Vidusjūrai no Āfrikas ziemeļiem nokļūt Eiropā, paziņoja Itālijas flote.

Savukārt pie Lībijas krastiem svētdien atrasti divi noslīkuši migranti, teikts Itālijas jūras spēku paziņojumā tviterī.

Pērnajā oktobrī, nogrimstot diviem imigrantu kuģiem, pie Itālijas krastiem dzīvību zaudēja vairāk nekā 600 cilvēku. Pēc šīm traģēdijām Itālija Vidusjūras ūdeņos izvērtusi vērienīgu nelegālo imigrantu kuģu meklēšanas operāciju, kurā iesaistīti kuģi, helikopteri un bezpilota lidaparāti. Operācijai dots nosaukums "Mare Nostrum" ("Mūsu jūra").

Kopš gada sākumā Vidusjūrā no nedrošām laivām izglābti apmēram 93 000 migrantu. Visvairāk cilvēku izvēlas veikt šo ceļojumu vasarā, jo tad Vidusjūra ir mierīga.

No piektdienas līdz svētdienai Sicīlijas šaurumā tika izglābti 1300 cilvēki un tie ar fregati tika pirmdien nogādāti Taranto ostā Itālijas dienvidos.

Cita fregate uz Itāliju aizveda 227 cilvēkus (tajā skaitā 40 sievietes un 95 bērnus), un tiek gaidīts, ka otrdien Itālijā ieradīsies vēl 1200 imigranti.

Katru gadu, cenšoties šķērsot Vidusjūru, iet bojā simtiem migrantu. Kā arī daudz migrantu tiek aizturēti, kad tie nokļūst Eiropas Savienības teritoriālajos ūdeņos pie Sicīlijas vai Lampedūzas salām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!