Foto: Reuters/Scanpix
Itālijas kuģis pie Lībijas krastiem izglābis pārpildītas laivas, kurās bijuši vismaz 1100 migranti, svētdien vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Krasta apsardzes darbinieks norādījis, ka vienā no zvejas koka laivām atrasts arī līķis. Savukārt pārējie ķermeņi tika izvilkti no jūras. Kā norāda apsardze, tad tieši tad, kad glābēji tuvojušies laivām, aptuveni 10 migranti sākuši lekt no tām laukā.

No 10 migrantiem izglābt izdevies tikai sešus, norāda krasta apsardze.

Migrantu glābšanā piedalījās Itālijas kara flotes kuģi un krasta apsaredzes kuģi, vēsta "Reuters".

Atbilstoši Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) datiem pērn Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, ieradies teju miljons nelegālo imigrantu.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt pirmajās Eiropas Savienības valstīs, kuras viņi sasniedz - Itālijā vai Grieķijā -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Otrs populārākais nelegālo imigrantu galamērķis ES ir Zviedrija, kur viņi arī līdz šim varēja rēķināties ar dāsnu valsts atbalstu.

Nelegālo imigrantu vidū tikai 30% ir Sīrijas kara bēgļi, pārējie ir ekonomiskie imigranti, decembrī atzina Eiropadomes prezidentsDonalds Tusks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!