Vidusjūrā starp Ziemeļāfriku un Itālijai piederošo Sicīlijas salu pirmdien tika izglābti vairāk nekā 2700 migrantu, kā arī tika atrasti 15 bojāgājušu migrantu līķi, pirmdienas vakarā paziņoja Itālijas krasta apsardze.

23 glābšanas operācijās tika pārtvertas 19 piepūšamās gumijas laivas un četri nelieli kuģi.

Itālijas krasta apsardzei šajās operācijās pievienojās kara flote, Eiropas Savienības militārā misija pret cilvēku kontrabandistiem Vidusjūrā "EUNAVFOR Med", kā arī labdarības organizāciju MOAS, "SOS Mediterranee" un "Jugend Rettet" kuģi.

Maltā bāzētā MOAS izglāba 354 migrantus un atrada septiņus bojāgājušos.

Itālijas kara flote paziņoja, ka ir izcēlusi no jūras septiņu migrantu līķus, un vēl vienu atradis cits kuģis.

Saskaņā ar ANO Starptautiskās migrācijas organizācijas (IOM) datiem šogad Vidusjūrā gājis bojā vai pazudis bez vēsts 3171 migrants, mēģinot nokļūt Eiropā, tai skaitā vairāk nekā 2700 jūras ceļā uz Itāliju.

ANO bēgļu lietu aģentūras UNHCR jaunākie dati liecina, ka Itālijā kopš gada sākuma ieradušies vairāk nekā 122 tūkstoši migrantu. Pērn no janvāra līdz augustam Itālijā ieradās 116 tūkstoši migrantu.

Augusta beigās Vidusjūrā pie Lībijas piecu dienu laikā tika izglābti 14 tūkstoši migrantu, kas pēc tam tika aizvesti uz Itāliju.

Itālija šī gada sākumā nomainīja Grieķiju kā galvenā valsts, caur kuru patvēruma meklētāji no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem ierodas Eiropas Savienībā (ES), jo tā sauktā Balkānu migrācijas ceļa valstis pastiprināja savu robežu kontroli.

Migrantu skaits Itālijā pieaug, jo Eiropas valstis uz ziemeļiem no tās pastiprina savu robežu kontroli, apgrūtinot migrantu došanos uz viņu iecienītākajiem galamērķiem Eiropas ziemeļos.

Saskaņā ar Itālijas Iekšlietu ministrijas datiem šajā valstī patvēruma meklētāju uzņemšanas centros pašlaik mīt 148 tūkstoši cilvēku salīdzinājumā ar 103 tūkstošiem pērn un 66 tūkstošiem 2014.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!