Foto: AFP/Scanpix

Itālijas lielāko pilsētu Milānas un Romas ielās eksperimentālā kārtā patrulēs policisti no Ķīnas galvaspilsētas Pekinas, lai uzlabotu attiecības starp Itālijas policiju un šīs valsts ķīniešu kopienu, vēsta interneta laikraksts "The Local".

Itālijas tiesībsargājošās iestādes cer, ka, nodibinot tuvākas attiecības ar ķīniešu kopienu, tās iedrošinās iedzīvotājus izbeigt klusēšanu par aziātu noziedzības sindikātiem Itālijā.

Itālijā aktīvi darbojas organizētās noziedzības grupējumi no Tālajiem Austrumiem, kas ir atbildīgi par viltotu preču kontrabandu, narkotiku tirdzniecību un izspiešanu.

Lai ierobežotu šo grupējumu ietekmi, no 3. maija divi Pekinas policisti tiks nosūtīti uz Romu un Milānu palīdzēt patrulēšanā rajonos, kur dzīvo daudz Ķīnas pilsoņu.

Romā ķīniešu policisti patrulēs rajonos ap Termini dzelzceļa staciju, Viktora Emanuēla laukumu un "Santa Maria Maggiore" baznīcu. Milānā šī patrulēšana notiks ķīniešu kvartālā pie Paolo Sarpi ielas.

Milāna un Roma ar Itālijas pilsētas ar vislielāko ķīniešu skaitu. Milānā dzīvo 28 360, bet Romā – 16 099 ķīnieši.

Itālijā dzīvo 266 tūkstoši Ķīnas pilsoņu, kuru integrācija itāliešu sabiedrībā bieži ir zemā līmenī – pat otrās paaudzes imigrantiem.

Eksperimentālā patrulēšana ilgs divas nedēļas, bet var tikt pagarināta, ja tā izrādīsies veiksmīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!