Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Itālijā no nākamā gada sākuma plānots visā valstī uzbūvēt ap 1500 koka vakcinēšanās paviljonu, lai tādējādi veicinātu visu valsts iedzīvotāju aizsardzību pret jauno koronavīrusu un saslimšanu ar tā izraisīto slimību Covid-19, vēsta "Reuters".

Apaļo paviljonu dizainu ar rozā zieda attēlu izstrādājis arhitekts Stefano Boēri. Zieda attēls simbolizējot atjaunošanos, un tas iekļauts arī vakcinācijas kampaņas informatīvajos materiālos. Savukārt pagaidu paviljonu interjerā dominēs koks, bet tos pārklās apdrukāts audums. Tie atradīšoties centrālajos laukumos un parkos lielākajās Itālijas pilsētās.

Arhitekts, skaidrojot zieda attēla izmantošanu dizainā, norādīja, ka "vakcinēšanās būs pilsoniskās atbildības, citu mīlestības un dzīves atkalatrašanas izrādīšana". "Ja vīruss mūs ir ieslēdzis slimnīcās un mājās, vakcīna mūs atgriezīs kontaktā ar dzīvi un dabu, kas ir visapkārt," stāstījis Boēri.

Itāļu arhitekts Stefano Boeri ir viens no populārākajiem mūsdienu amata meistariem Itālijā, kurš globālu atpazīstamību ieguva ar savu Vertikālā meža daudzstāvu namu Milānā ("Google Street View" zemāk).

Itālijā līdz šim reģistrēti gandrīz 66 000 nāves gadījumu no Covid-19, bet aptuveni 1,9 miljoniem cilvēku apstiprināta inficēšanās to izraisošo vīrus, liecina "Worldometer" apkopotie dati. Brīvprātīga vakcinācija Itālijā sāksies janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!