Foto: EPA/Scanpix/LETA

Eiropas Savienībai (ES) vajadzētu paātrināt Ukrainas pievienošanās procesu kā atlīdzību par tās ieguldījumu Eiropas drošībā, cīņā pret Krieviju, atsaucoties uz Itālijas premjerministres Džordžijas Meloni paziņojumu, vēsta medijs "Politico".

"Ukraina ir viens no posteņiem Eiropas kontinenta drošībai," komentēja Meloni, stāvot blakus Ukrainas premjerministram Denisam Šmihaļam. Meloni ar Kijivas pārstāvi tikusies Romā, kur norisinājās konference. Tās mērķis bija gatavoties Ukrainas rekonstrukcijai.

"Gudrākais veids kā pateikties ukraiņiem, par to, ko viņi šobrīd dara, ir paātrināt viņu iespēju kļūt par daļu no Eiropas institūcijām," uzsvēra Itālijas premjerministre.

Ukraina ES kandidātvalsts statusu ieguva pagājušā gada jūnijā kopā ar Moldovu. Kijiva cer ātri tikt uzņemta valstu blokā, lai gan parasti šis process aizņem vairākus gadus. Janvārī Šmihaļs medijam komentēja, ka viņš cer nodrošināt pievienošanos ES divu gadu laikā, kas nozīmētu uzsākt pievienošanās sarunas 2023. gada beigās. Tomēr līdz šim Brisele bijusi piesardzīga atbalstīt Kijivas ambiciozos mērķus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!