Itālijas kravas automašīnu vadītāju arodbiedrības otrdien pārtrauca sarunas ar Transporta ministriju, kliedējot cerības, ka streiks, kas valstī radījis haosu, izsaucot satiksmes un degvielas piegāžu traucējumus, varētu drīzumā beigties, ziņo mediji.
Viens no arodbiedrību līderiem Paolo Udže intervijā televīzijas kanālam "Sky TG24" pēc neilgās tikšanās ar transporta ministru Alesandro Bianki paziņoja, ka no valdības puses trūkstot gribas ieklausīties streikotāju prasībās.

"Ja netiks paziņots par kādiem pasākumiem, streiks turpināsies," tikšanās sākumā brīdināja Bianki.

Tikmēr arodbiedrība FAI, viena no septiņām organizācijām, kas pirmdien uzsāka piecas dienas ilgo streiku, norāda, ka dīzeļdegvielas cenu kāpuma kompensēšana ir kategoriska prasība.

Kamēr autovadītāji sākuši veidot garas rindas pie benzīna uzpildes stacijām, degvielas mazumtirdzniecībā strādājošo arodbiedrība pusdienlaikā paziņoja, ka 60% uzpildes staciju benzīna krājumi jau beigušies.

FEGICA-CISL ziņo, ka uzpildes stacijas kopš piektdienas nav saņēmušas benzīna piegādes un ka kopš otrdienas vakara esošās rezerves varētu beigties pilnībā.

Sicīlijā darbu pārtraukusi viena no autobūves grupas "Fiat" rūpnīcām, kas ražo automašīnas "Lancia Epsilon", jo apturēta komplektācijas detaļu piegāde, ziņo aģentūra ANSA.

Uz vairuma lielāko šoseju satiksme joprojām ir traucēta un veidojas lieli sastrēgumi.

Jau 30.novembrī arodbiedrības organizēja vienu no plašākajiem transporta streikiem pēdējo 25 gadu laikā, izraisot vispārēju haosu. Atcelti tika simtiem avioreisu, nekursēja nedz vilcieni, nedz autobusi, nedz prāmji. Ielās neizbrauca pat ātrās palīdzības automašīnas un katafalki.

Protestējot pret Romāno Prodi vadītās kreisi centriskās valdības sastādītajā nākamā gada budžetā atvēlēto nepietiekamo finansējumu transporta sistēmai, streikā iesaistījās desmitiem tūkstošiem strādājošo.

Prodi valdības "jostas savilkšanas" budžeta mērķis ir iegrožot Itālijas budžeta deficītu, 2008.gadā pazeminot to līdz 2,2% no iekšzemes kopprodukta (IKP). Šogad budžeta deficīts bija 2,4% no IKP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!