Foto: EPA/Scanpix/LETA
Itālijas valdība piektdien pieņēma 25 miljardus eiro vērtu paketi ekonomikas stimulēšanai, kas smagi cietusi jaunā koronavīrusa krīzē.

Itālija bija pirmā Eiropas valsts, kuru skāra Covid-19 pandēmija, un vairāk nekā divus mēnešus ilga karantīna ir nodarījusi smagu postu ekonomikai. Ministru kabineta pieņemtajā paketē ir vairāk nekā 100 punktu - no nodokļu maksājumu atlikšanas līdz vadlīnijām par darbinieku atlaišanu.

"Mēs aizsargājam darbavietas, mēs atbalstām strādniekus, mēs samazinām nodokļu slogu, mēs palīdzam reģioniem," preses konferencē pēc valdības sēdes paziņoja premjerministrs Džuzepe Konte. Šis plāns paredz lielākus nodokļu atvieglojumus Itālijas dienvidu reģioniem, kuri ir mazāk attīstīti nekā rūpnieciskie valsts ziemeļi.

"Mēs apzināmies infrastruktūras trūkumu dienvidos, kas ir mazāk konkurētspējīgi, un mēs gribam pārvarēt šo plaisu," piebilda Konte. Šis plāns, kas arī paredz kruīzu kuģu braucienu atsākšanu no 15.augusta un gadatirgu rīkošanu no septembra, ir jāapstiprina parlamentam, kurā valdībai ir vairākums. Konte arī paziņoja, ka sociālā distancēšanās un sejas masku valkāšana būs obligātas līdz 7.septembrim. "Tie ir minimālie noteikumi," viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!