Foto: AFP/Scanpix
Itālijas vidieni trešdienas vakarā satricināja trīs spēcīgas zemestrīces, kuru stiprums bija attiecīgi 5,4, 6,1 un 4,6 magnitūdas, bet atbilstoši provizoriskajai informācijai postījumos tiešā veidā neviens cilvēks nav gājis bojā, nedz guvis nopietnus savainojumus.

Kāds 73 gadus vecs vīrietis Tolentīno nomiris ar sirdstrieku, ko, iespējams, izraisīja zemestrīces rezultātā pieredzētais šoks, vēsta ziņu aģentūra ANSA, atsaucoties uz policiju.

Pirmā 5,4 magnitūdu zemestrīce reģistrēta plkst.19.10 pēc vietējā laikā. Otrā 5,9 magnitūdu zemestrīce sekoja pēc divām stundām, bet trešā 4,6 magnitūdu - īsi pirms pusnakts.

"Kopumā informācija, kas mums ir, neliecina ne par ko tik katastrofālu, kādu to varētu sagaidīt" pēc tik spēcīgiem pazemes grūdieniem, sacīja Itālijas civilās aizsardzības dienesta vadītājs Fabrīcio Kručio, norādot, ka ievainojumus guvuši "daži desmiti" cilvēku.

Divi vai trīs cilvēki hospitalizēti uzreiz, bet citi slimnīcās ar dažādām traumām ieradušies paši, tomēr neviens no cietušajiem nav kritiskā stāvoklī.

Trešdienas zemestrīcēm, kas bija jūtamas Romā un apvidū 100 kilometru attālumā, epicentri atradās tuvu 298 cilvēku dzīvības prasījušās 24. augusta sešu magnitūdu zemestrīces epicentram.

Romā pazemes grūdieni sašūpoja vairākus gadsimtus senas ēkas pilsētas centrā, un iedzīvotāji izskrēja no mājām uz ielas. Otrā zemestrīce bija sajūtama pat Itālijas ziemeļu pilsētā Venēcijā un dienvidu pilsētā Neapolē.

"Daudzas mājas ir sagruvušas. Mūsu pilsētai ir beigas," telekanālam "Sky Italy" atzina Mačeratas provinces Usitas komūnas mērs Marko Rinaldi. "Otrā zemestrīce bija ilga un briesmīga," viņš sacīja, piebilstot, ka laimīgā kārtā visi iedzīvotāji bija atstājuši mājas jau pēc pirmās zemestrīces.

ANSA vēstīja, ka zemestrīču epicentra tuvumā slēgti vairāki ceļi un palēnināta vilcienu gaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!