Itālijas centrālajā daļā izveidojusies katastrofāla situācija, vienā dienā notiekot četrām zemestrīcēm, kas izraisījušas lavīnas un nogruvumus, kā rezultātā vairāki desmiti cilvēku pasludināti par pazudušiem, bet citi jau atrasti miruši.

Abruco reģionā trešdienas vakarā lavīna aprakusi viesnīcu "Hotel Rigopiano", kurā atradušies aptuveni 30 cilvēki, ziņo aģentūra "Reuters". Drīz pēc glābšanas darbu uzsākšanas, kas noticis tikai ap plkst. 4.30 ceturtdienas rītā, no sagrautās ēkas izvilkts pirmais mirušais, un varasiestāžu pārstāvji baidās, ka šajā traģēdijā varētu būt "daudz bojāgājušo".

Daļa no četrstāvīgās viesnīcas ēkas esot sagruvusi. Savukārt divi vīrieši izdzīvojuši, jo lavīnas brīdī atradušies ārpus tās. Viens no vīriešiem mediķiem atklājis, ka esot dzīvs tikai tāpēc, ka traģēdijas brīdī gājis uz auto pēc savām mantām.

Foto: AP/Scanpix

Trīs spēcīgākās no zemestrīcēm, kas trešdien satricināja Itālijas vidieni, bijušas 5,3; 5,7 un 5,6 magnitūdu stipras – tās visas notikušas vienas stundas laikā. Pavisam fiksētas 10 zemestrīces, kas stiprākas par 4 magnitūdām un notikušas 10 kilometru rādiusā ap Amatriči, kas tika pamatīgi izpostīta pērnā gada oktobrī notikušā zemestrīcē.

Situāciju apgrūtina apstākļi, ka pēdējās dienās Itālijā ir uzsnigusi bieza sniega sega. Amatričes apkārtnē bez apstājas snidzis pēdējās 36 stundas, vietām sniega kārtai sasniedzot pat piecu metru biezumu.

Tūkstošiem cilvēku palikuši bez elektrības, bet atsevišķi ciemi izolēti no ārpasaules, vēsta raidsabiedrība BBC.

Teramo sagruvušā šķūnī atrasts miris 83 gadus vecs kungs. Vēl cits vīrietis pazudis pēc lavīnas Abruco reģiona Ortolano.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!