Itālijas centrālo daļu pirmdienas vakarā satricinājis jauns pazemes grūdiens, otrdien vēsta "lenta.ru".

Par iespējamiem upuriem netiek ziņots.

Pēc seismologu datiem, jauni grūdieni, kas reģistrēti Abruco reģionā, bija vieni no spēcīgākajiem kopš 6. aprīļa, kad šajā rajonā notika postoša zemestrīce, kurā gājuši bojā ap 300 cilvēkiem.

Jauni pēcgrūdieni sasniedza no 4,8 līdz 5 ballēm pēc Rihtera skalas.

Pazemes grūdieni pirmdien vakarā bija jūtami arī Itālijas galvaspilsētā Romā. Turklāt pirmdien esot reģistrēts vēl viens 3,8 balles spēcīgs grūdiens.

Šis nav pirmais pēcgrūdiens, kas satricina Itālijas centrālo daļu. Taču glābēji apgalvo, ka jauni grūdieni nerada draudus cilvēkiem, jo seismiski bīstamo rajonu iedzīvotāji ir evakuēti.

Jau ziņots, ka 6. aprīlī aptuveni pulksten 3:30 desmit kilometru dziļumā Itālijā tika fiksēti pazemes grūdieni, kuru spēks sasniedza no 5,8 līdz 6,3 ballēm. Zemestrīces epicentrs atradies Abruco kalnainajā reģionā netālu no L'Akvilas pilsētas. Savukārt otrdien vakarā ar dažu stundu starpību atkārtojās 5,5 līdz 5,7 un 3,8 balles spēcīgi pazemes grūdieni, nodarot jaunus postījumus L'Akvilā.

Pēc itāļu valdības aplēsēm, zemestrīcē cietušā reģiona atjaunošanai būs nepieciešami ap trīs miljardiem eiro (diviem miljardiem latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!