Itālijas masu informācijas līdzekļi piektdien ziņo, ka kāda jauna komuniste nonākuši šokā pēc tam, kad viņai uzbruka neofašistu banda, kas viņu nogāza zemē un ar nazi iegrieza rokā kāškrusta zīmi. Šis uzbrukums, kas notika ceturtdien Turīnā, ir jaunākais politisko incidentu sarakstā, vairojot bažas par neofašistu aktivizēšanos.
Incidentu skaitā ietilpst arī kāda kreisā aktīvista slepkavība Milānā. Itālijā palielinās bažas sakarā ar jaunu bijušā fašistiskā diktatora Benito Musolini atbalstītāju vardarbības vilni.

Policija bloķējusi ultralabējās organizācijas "Forza Nuova" plānus sestdien sarīkot Turīnā pretkara demonstrāciju. Kaut arī policijā aģentūrai DPA paziņoja, ka "Turīnā viss ir mierīgi", pastāv bažas, ka "Forza Nuaova" aktīvisti tomēr varētu iziet ielās un sarīkot vardarbīgus incidentus.

Sieviete, kurai ceturtdien uzbruka fašistu banda, bija kāda 26 gadus veca universitātes studente un kreisās partijas "Rifondazione Communista" aktīviste Roza (tiek minēts tikai viņas vārds). Žurnālistiem viņa stāstīja, ka viņai uzbrukuši trīs jaunieši ar fašistu zīmotnēm pie apģērba. Uzbrukums noticis drīz pēc tam, kad viņa noplēsusi afišu, kurā reklamēta sestdienas demonstrācija.

"Viņi uzbruka man no muguras un nogāza zemē," laikraksts "La Repubblica" citē viņas stāstīto. "Divi no viņiem mani turēja, bet trešais ar nazi iegrieza man rokā kāškrusta zīmi. Viņi teica, ka man esot laimējies, jo es esot sieviete. Pēc tam viņi aizskrēja," viņa teica.

Partijas "Rifondazione Communista" vietējie darbinieki aicina varas iestādes "aizsargāties pret jaunu fašisma vilni". "Tas, kas notika, ir ļoti nopietni," teica vietējais partijas sekretārs Stefano Alberione.

Ceturtdienas incidents notika mazāk nekā nedēļu pēc tam, kad otrs komunistu aktīvists - Klaudio Roba neofašistu uzbrukumā tika ievainots ar nazi studentu demonstrācijas laikā Romā.

Vissmagākais incidents šomēnes bija jaunieša Davida Čezares nogalināšana Milānā kādā bāra kautiņā, kurā bija iesaistīti neofašisti un komunisti. Apsūdzība slepkavībā izvirzīta kādam tēvam un dēlam.

Janvārī 23 labējie ekstrēmisti uzbruka musulmaņu aktīvistam Adelam Smitam, kad viņš strādāja pie kameras vietējā televīzijas stacijā "TeleNuovo" Veronā.

Neofašisti iebruka studijā raidījuma laikā, vicinot karogus un izkliedzot pret islamu vērstus lozungus. Smits tika piekauts un apmētāts ar olām. Viņa asistents Masimo Dzuki tika smagi piekauts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!