Krievija nepieciešamības gadījumā izmantos savas veto tiesības ANO, lai saglabātu mieru pasaulē, piektdien paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Igors Ivanovs, konkrēti nepieminot Irāku.
"Krievijai ir veto tiesības. Ja tas būs nepieciešams miera saglabāšanai pasaulē, Krievija izmantos veto," sacīja Ivanovs preses konferencē Ķīnas galvaspilsētā Pekinā.

"Kā visiem zināms, ANO Drošības padomes pastāvīgajām loceklēm visām ir veto tiesības, bet mums tās jāizmanto ar lielu atbildību un gadījumos, kad uz spēles ir likts miers pasaulē. Krievijas nostāja ir tāda, ka ANO Drošības padomei jābūt vienotai, sevišķi tās pastāvīgajām loceklēm," teica Ivanovs.

Viņš uzsvēra, ka nav vajadzīga jauna ANO rezolūcija Irākas jautājumā. Šādas rezolūcijas projektu ANO Drošības padomei ir iesniegušas ASV, Lielbritānija un Spānija.

"Krievijas nostāja ir atrisināt šo jautājumu ar politiskiem līdzekļiem. Es uzskatu, ka jaunā rezolūcija nav vajadzīga," jo Irākā strādā ANO ieroču inspektori, sacīja Ivanovs.

"Ja būtu vajadzīga jauna rezolūcija, lai atbalstītu viņu [inspektoru] darbu, tad mēs padomātu par to," piebilda Krievijas ārlietu ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!