Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Ivanovs paziņojis, ka "Krievijas bruņotajiem spēkiem jāaizsargā arī valsts ekonomiskās intereses".
"Nākotnē iespējamo konfliktu raksturs būs saistīts galvenokārt ar ekonomiku - ar pieeju tiem vai citiem resursiem," otrdien Vašingtonā žurnālistiem sacīja Ivanovs.

Krievijas aizsardzības ministrs norādīja, ka Krievijas bruņotajiem spēkiem jānodarbojas arī ar "brīvas kuģošanas un sakaru aizsardzību". "Mums ar NATO ir pilnīga savstarpēja sapratne par to, ka nākotnes konfliktus nebūs iespējams dalīt iekšējos un ārējos, tiem būs pārrobežu raksturs," uzsvēra Ivanovs.

"Teroristiskie grupējumi spridzina naftas vadus, tie mēģina rīkot terora aktus pret kuģiem," konstatēja aizsardzības ministrs. Ivanovs informēja, ka tāpēc Krievijas bruņotie spēki rīko militārās mācības, kurās apgūst valsts ekonomisko interešu aizsardzības jautājumus.

"2002. gadā mēs sarīkojām pirmās šādas mācības Kaspijas jūrā, kur mūsu bruņotie spēki trenējās naftas platformu aizsardzībā. 2003. gadā tādas pašas mācības mēs sarīkojām Sahalīnā, kur jau ir lielas ASV investīcijas. Tādējādi mēs gatavojam savus bruņotos spēkus ne tikai Krievijas ekonomisko interešu aizsardzībai," uzsvēra ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!