Horvātijas jaunais prezidents Ivo Josipovičs savā inaugurācijas uzrunā ceturtdien solīja nenogurstoši cīnīties pret korupciju un aktīvi strādāt, lai nodrošinātu valsts pievienošanos Eiropas Savienībai (ES).

"Cīnoties par taisnīgumu, kā Horvātijas prezidents un pilsonis es būšu pirmais un nekad nenoguršu. Es varu jums to apsolīt," pēc prezidenta zvēresta nodošanas paziņoja Josipovičs. "Es kandidēju prezidenta vēlēšanās ar mērķi par eiropeisku, pārtikušu Horvātiju, un manu mērķu pašā pamatā ir taisnīgums - morālais un juridiskais pamats jaunai un labākai sabiedrībai."

"Kopā ar valdību es uzsākšu apņēmīgas reformas, lai Horvātija varētu kļūt par ES dalībvalsti, cik drīz vien iespējams," solīja 52 gadus vecais tiesību zinātņu profesors un akadēmiskās mūzikas komponists.

Inaugurācijas ceremonija notika Zagrebas Svētā Marka laukumā, kur izvietotas valdības un parlamenta ēkas.

Svinīgajā brīdī piedalījās arī Josipoviča ģimene un ap 1000 lūgto viesu, tostarp arī desmit valstu vadītāji no Centrāleiropas un Dienvideiropas, kā arī ES paplašināšanās komisārs Štefans Fīle.

Korupcijas apkarošana, īpaši augstākajā līmenī, ir viens no būtiskākajiem kritērijiem, lai Horvātija 2012.gadā varētu kļūt par ES dalībvalsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!