Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Simtiem ugunsdzēsēju netālu no Berlīnes esošajā pilsētā Brandenburgā cīnās ar lielu meža ugunsgrēku, kuru piektdien ir izdevies ierobežot, vēsta ziņu aģentūra “DPA”.

"Lielākā platība tiek kontrolēta," teica Brandenburgas iekšlietu ministrs Karls Heinss Šrūters. Taču vietējie varas pārstāvji spriež, ka centieni nodzēst ugunsgrēku būs vēl ilgi.

Ugunsgrēks ir pārņēmis 350 hektāru lielu mazapdzīvotu platību. Tas ir sācies ceturtdien, 50 kilometrus uz dienvidrietumiem no Berlīnes.

Vairāk nekā 500 cilvēku no trīs tuvākajiem ciemiem ceturtdien ir bijuši spiesti pamest savas mājas, nakti pavadot pie draugiem, radiem vai ārkārtas mājvietās. Līdz šim tikai viena ciema – Fronsdorfas – iedzīvotāji varējuši atgriezties mājās.

Iedzīvotāju mājokļi ugunsgrēkā nav cietuši.

Brandenburgas valdības pārstāvis Dītmars Voidke minēja, ka uguns iemesls ir neskaidrs.

Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers uzslavēja 600 ugunsdzēsēju darbu, sakot, ka viņi strādā "līdz nespēkam".

Uguns ir lokalizēta vietā, kur zemē atrodas arī nesprāgušie Otrā pasaules kara lādiņi, kas padara ugunsdzēsēju darbu daudz grūtāku. No zemes piekļūt konkrētām vietām ir pārāk bīstami, tāpēc uguns dzēšanas darbi notiek ar helikopteru palīdzību.

Vietējie varas pārstāvji min, ka jau ir bijuši vairāki sprādzieni.

Vācija jau vairākus mēnešus cieš no liela sausuma. Brandenburga ir pieredzējusi īpaši mazu lietus daudzumu, vairākas vietas dabā ir izdegušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!