Kolumbijas galvaspilsētā izglābts pagājušajā nedēļā nolaupīts trīs gadus vecs lietuviešu zēns, otrdien paziņoja vietējās policijas komandieris ģenerālis Teodoro Kampo.
Vītis Karanausks tika nolaupīts pirms nedēļas, kad viņš bija ceļā uz skolu Kolumbijas Metas pilsētā. Kampo sacīja, ka zēns atrasts pirmdienas vakarā kādā mājā Bogotas rietumdaļā.

Par nolaupīšanu apcietināti astoņi cilvēki, ieskaitot četras sievietes. Nolaupītāji bija pieprasījuši izpirkuma maksu - aptuveni 500 miljonus peso (aptuveni 100 130 lati).

Zēna māte Saule Karanauska sacīja, ka viņa ir laimīga par zēna izglābšanu. "Šodien ir kā jauna viņa piedzimšana," viņa piebilda.

Aptuveni 3000 vietējie iedzīvotāji sestdien izgāja Bogotas ielās, pieprasot izbeigt nepilngadīgo nolaupīšanu Kolumbijā un tūlītēju Vīta Karnauska brīvošanu. Lietuviešu zēns bija kļuvis par simbolu to bērnu traģēdijai, kas tiek nolaupīti.

Šogad Kolumbijā ir nolaupīts 41 nepilngadīgais. Kolumbijā ir viens no augstākajiem nolaupīšanas apjomiem pasaulē, ko veic gan bruņotas nemiernieku grupas, lai iegūtu naudu ieroču iegādei, gan arī noziedzīgi grupējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!