Piektdien Eiropas Komisija (EK) apstiprināja 100 miljonu eiro izlietojumu vairāk nekā 50 jaunu Eiropas projektu un tīklu atbalstam, kas domāti, lai uzlabotu kvalitāti un nostiprinātu sadarbību skolu izglītības sistēmā.
Jaunie pasākumi tiks īstenoti 500 organizācijās 31 valstī, kas tagad piedalās programmā “Socrates”, kā arī Eiropas izglītības programmā “Comenius”, kas atbalsta skolu partnerību, skolotāju apmācības, skolu izglītības tīklus. Šajā gadā tā sasniegs vairāk nekā trīs ceturtdaļas miljona skolnieku un vairāk nekā 100 000 skolotāju, ietverot vairāk nekā 11 000 skolu visā Eiropā, informē EK pārstāvniecība.

“Tādi projekti kā šis ir pamatā mūsu centieniem nodrošināt augstākās kvalitātes izglītību skolās visā ES," teica Jans Figels, Eiropas komisārs, kas atbild par Izglītību un apmācībām, kas arī pievērsa īpašu uzmanību lielajam projektu skaitam tādās jomās kā “skolotāja jaunā loma” un matemātikas un zinātnes mācību uzlabošanai.

10 miljoni eiro ir paredzēti 46 jauniem Eiropas sadarbības projektiem, no kuriem katra ilgums ir 2-3 gadi un vidējais atbalsts 220 000 eiro. Projekti attiecas uz skolotāju profesionālo attīstību, radot izdales materiālus un jaunas metodoloģijas skolotājiem sākotnējām apmācībām un apmācībām darba vietās, veicinot jauno skolotāju apmaiņu.

2 miljoni eiro piešķirti sešiem jauniem “Comenius” projektiem, kas ilgs 3 gadus. Tie strādās ar tādām dažādām, bet svarīgām tēmām kā vecāku efektīgāka iesaistīšanās skolas izglītībā, karjeras vadības uzlabošana skolās, aktīvas pilsonības veicināšana, starpkultūru izglītības tālāka attīstība un datoru izmantošanas uzlabošana klasēs un skolotāju apmācība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!