Izmēģinot jaunu bezmaksas sojas pienu, Ķīnas ziemeļaustrumos saindējušies aptuveni 1170 skolēni, no kuriem vairāki nogādāti slimnīcā, pirmdien ziņo valsts mediji.
Kompānija "Jilin Wanfang", kas nesen sāka ražot sojas pienu, bez maksas to izdalīja 11 pamatskolām un vidusskolām Cziliņas provincē, laikrakstam "China Daily" pastāstīja vietējo skolu skolotāji.

Bērni saslimuši pagājušajā nedēļā - vienu vai divas dienas pēc piena lietošanas, ciešot no vēdera krampjiem, vemšanas un drudža, raksta avīze.

Veselības aizsardzības amatpersonas atklāja, ka saindēšanās cēlonis ir dizentērijas baktērijas, kas atklātas kompānijas produkcijā. "Jilin Wanfang" nebija izsniegta atļauja piegādāt skolām sojas pienu, norādīja amatpersonas.

Policija slēgusi kompānijas ražotni un aizturējusi tās prezidentu un kādu pārtikas inspektoru.

Visi skolēni veiksmīgi atveseļojas, savukārt veselības aizsardzības darbinieki dezinficējuši skolas, lai izvairītos no baktērijas izplatīšanās, raksta avīze.

Lielākajā daļā Cziliņas provinces pamatskolu un vidusskolu skolēniem šogad, saskaņā ar valdības plānu uzlabot bērnu uzturu, tiek nodrošināts sojas piens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!