Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas Izmeklēšanas komitejas darbinieki veiks izmeklēšanu par kādu vīrieti, kurš telefoniski izplatījis nepatiesas ziņas par bojāgājušo skaitu ugunsgrēkā tirdzniecības centrā "Ziemas ķirsis", otrdien vēsta Krievijas ziņu aģentūra "Tass".

Jau ziņots, ka Kemerovā, kur svētdien notikušajā lielveikala ugunsgrēkā gāja bojā vismaz 64 cilvēki, otrdien uz stihisku mītiņu pie apgabala administrācijas ēkas pulcējās vairāki tūkstoši demonstrantu, kuri prasīja nosaukt patieso bojā gājušo skaitu. Kopš pirmdienas vakara sociālajos tīklos izplatās valodas par simtiem bojāgājušo, un pilsētnieki ir pārliecināti, ka varasiestādes apzināti samazina upuru skaitu.

Kāds maldinātājs izplatījis šādu informāciju, lai destabilizētu situāciju reģionā, atsaucoties uz Krievijas Izmeklēšanas komitejas pārstāves Svetlanas Petrenko sacīto, otrdien ziņo "Tass".

"Jevgēnijs Volņovs zvanīja medicīnas iestādēm un valsts institūcijām, apzināti izplatot melīgu informāciju. Tādējādi viņš ir maldinājis arī bojā gājušo radiniekus un cietušos," pauda Petrenko, norādot, ka par šo rīcību tiks sniegts atbilstošs tiesiskais vērtējums.

Kā pauda Petrenko, maldinošās informācijas izplatītājs ir ārzemju pilsonis un pašreizējā informācija liecinot, ka viņam ir Ukrainas pilsonība.

"Krievijas Federācijas izmeklēšanas komisija turpina identificēt tos cilvēkus, kas ir iesaistīti traģēdijā tirdzniecības centrā Kemerovā," uzsvēra Krievijas Izmeklēšanas komitejas pārstāve. Pagaidām par notikušo ir aizturēti pieci cilvēki.

Jau ziņots, ka 25. martā Krievijas pilsētā Kemerovā tirdzniecības centrā "Ziemas ķirsis" izcēlās plašs ugunsgrēks. Uguns bija izpletusies aptuveni 1600 kvadrātmetru platībā, un tā dzēšana prasīja aptuveni septiņas stundas.

Sākoties traģiskajam ugunsgrēkam Krievijas pilsētas Kemerovas tirdzniecības centrā "Ziemas ķirsis", ieslēgusies trauksmes signalizācija, taču to pēc īsa brīža atslēdzis privātās apsardzes firmas darbinieks, atsaucoties uz izmeklēšanas komisijas paziņojumu, raksta portāls "Meduza".

Līdz ar to tūlītēji nav sākta evakuācija, un ugunsnelaimē dzīvību zaudēja vismaz 64 cilvēki, un starp bojāgājušajiem ir 41 bērns.

Par bezvēsts pazudušiem ugunsgrēkā tiek uzskatīti 38 cilvēki, arī vairāk nekā 20 bērni, liecina pilsētas administrācijas informācija.

Ugunsnelaimē bojā gājuši arī 200 tirdzniecības parkā esošie zoodārza iemītnieki, kurus glābēji nav paspējuši izglābt. Kā liecina informācija zoodārza mājaslapā, tajā mita surikati, jūrascūciņas, pērļu vistas, bruņurupuči, vāveres, lapsas, kāmji, papagaiļi, šinšillas un citi dzīvnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!