Čečenijas cilvēktiesību aktīvistes Nataļjas Estemirovas slepkavība tuvojas atklāšanai, pirmdien paziņojis Krievijas Ģenerālprokuratūras Izmeklēšanas komitejas vadītājs Aleksandrs Bastrikins.

"Patiecoties kriminālistiem ir atklāta Vladikaukāzas mēra slepkavība, praktiski atklāts atentāta mēģinājums pret Ingušijas prezidentu, bet Estemirovas slepkavība ir uz atklāšanas robežas," Bastrikins informēja konferencē, kas veltīta Kriminālistikas dienesta 55 gadu jubilejai.

Pēc viņa vārdiem, pašlaik Izmeklēšanas komitejā strādā aptuveni 800 ekspertu - kriminālistu, kuri strādā pie smagu noziegumu atklāšanas.

Kā ziņots, Estemirova 15. jūlijā nolaupīta Čečenijas galvaspilsētā Groznijā netālu no savas mājas un vēlāk atrasta nogalināta mežā kaimiņos esošajā Ingušijas republikā.

Estemirova bija viena no galvenajām "Memorial" aktīvistēm Kaukāza reģionā un nodarbojās ar pazudušo cilvēku lietām. Čečenijas varasiestādes bija vairākkārtīgi izteikušas neapmierinātību ar viņas darbību.

Starptautiskā cilvēktiesību aizsardzības organizācija "Amnesty International" vēlāk uzsvēra, ka starptautiskajai kopienai jāizdara spiediens uz Krievijas un Čečenijas varas pārstāvjiem, kuri faktiski piever acis uz nebeidzamām cilvēktiesību aizstāvju slepkavībām un nespēj novest līdz galam praktiski nevienu šādu noziegumu izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!