ASV varas iestādes pieļauj iespēju, ka ceturtdienas vakarā divās Ņujorkas lidostās aizturētās desmit personas plānojušas veikt otro pašnāvnieku uzbrukumu vilni. "Es domāju, ka šeit ir un vēl būs cilvēki, kuri mēģinās turpināt uzbrukumus valstij. Patiesībā ir jārunā par otro vienību," telekanālam ABC paziņoja senators Džozefs Baidens, kurš vada Senāta Ārējo attiecību komiteju.
Policija Džona Kenedija un Lagardijas lidostās aizturēja desmit cilvēkus, pie kuriem atrasti naži un viltoti personas dokumenti, kā arī viltotas Floridas mācību centra pilotu licences un aviobiļetes uz 11.septembra avioreisiem, kuras bija derīgas pēc aviosatiksmes atjaunošanas.

Starp aizturētajiem ir deviņi vīrieši un viena lidostas darbiniece, kura tiek turēta aizdomās par palīdzību teroristiem. Daži no aizturētajiem pēc tautības ir arābi.

Viens arestētais jau otrdien redzēts lidostā, ģērbies "American Airlines" pilota uniformā, raksta avīze "New York Times". Īsi pēc nolaupīšanām viņš mēģinājis iekļūt reisa lidmašīnā uz Losandželosu, bet pārskaities atstājis lidostu, kad saņēmis atbildi, ka gaisa satiksme ir pārtraukta pēc teroristu uzbrukumiem Pasaules Tirdzniecības centram Ņujorkā.

Desmit aizturēto vārdi atradušies federālo varas iestāžu novērojamo personu sarakstā, amatpersonas informējušas ABC.

Izmeklētāji norāda, ka līdzīgi dokumenti un ieroči tika izmantoti arī otrdien, kad teroristi nolaupīja četras lidmašīnas, no kurām divas ietriecās Pasaules Tirdzniecības centra debesskrāpjos Ņujorkā, bet trešā - Pentagonā Vašingtonā. Ceturtā lidmašīna nogāzās Pensilvānijas štatā.

Apmēram 20 policisti ceturtdienas vakarā ieņēma "American Airlines" lidmašīnu Ņujorkas Kenedija lidostā, arestējot trīs cilvēkus, no kuriem viens izmisīgi pretojies.

"American Airlines" lidmašīnas pasažieris Džims Hanters pastāstījis ABC, ka viņš un citi pasažieri iesēdušies lidmašīnā jau vairākas stundas pirms policistu ierašanās. Apmēram 20 policisti bruņuvestēs un ar ieročiem rokās ielauzušies lidmašīnā un pavēlējuši pasažieriem gulties uz grīdas. "Kaut kur aiz manis tikmēr sākās cīņa, kad viņi arestēja pasažieri, kurš pilnīgi noteikti pretojās un centās izrauties," stāsta Hanters. "Tas bija veltīgi, jo lidmašīnā bija tik daudz policistu. Un tad vēl diviem pasažieriem tika pavēlēts doties līdzi policistiem. Viņi tika saslēgti rokudzelžos un aizvesti."

Sakarā ar FIB operāciju ASV Federālā Aviācijas administrācija (FAA) ceturtdien atkal slēdza visas Ņujorkas apkaimes lidostas. FAA paziņoja, ka nav atļauta lidmašīnu pacelšanās no Ņujorkas Lagardijas lidostas, Džona Kenedija starptautiskās lidostas un Ņūarkas starptautiskās lidostas Ņūdžersijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!